(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Bavorské vdolečky
Potřebné ingredience
2 dl mléka , 30 g droždí ,80 g moučkového cukru ,500 g polohrubé mouky , 1 vejce , strouhaná citr. kůra , 50 g rostliného tuky ( hera ) , špetka sole
Na ozdobu : švestkové povidla ,m . tvaroh + zak . smetana a cukr dle chuti
Postup přípravy
Z části vlažného mléka , droždí , trošky cukru a mouky připravíme kvásek .Do mísy nasypeme mouku , přidáme vejce , zbylý cukr ,citrovovou kůru ,sůl a rozpuštěný tuk ,zbylé mléko ,vykynutý kvásek a směs promícháme .Těsto necháme vykynout .na pomoučněném vále rozválíme těsto na plát asi 1,5 cm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka .vdolečky necháme znovu vykynout .Uděláme do nich do středu důlek a vkládáme do horkého oleje a přikryjeme pokličkou !!! Když vdolečky obrátíme ,již je nepřikrýváme .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé